Google търсене

неделя, 27 ноември 2011 г.

Стройни и здрави!

„Никога не съм възприемал себе си като човек с излишни килограми. Но явно самооценката ми не е била на ниво, щом успях да намаля теглото си с 14, 5 кг, а една година след това поддържам 11 кг разлика. Ето как стана това. След Европейското рали в Будапеща на продуктово обучение с жени от моята мрежа обсъждахме ролята на клетъчните храни от продуктите на ФЛП като средство за детоксикация и естествената последица от това – намаляване на теглото. Всички бяха на мнение, че на думи всичко изглежда лесно, но е трудно приложимо. Тогава взех решение да приложа на практика принципите за детоксикация и контролирано хранене върху себе си и ако има ефект, всички да ме последват. Ефект имаше, но последователи не. Тогава бях на 51 години, височина 192 см и тегло 108, 5 кг. Вегетарианството е моят начин на живот, а освен това не пуша, не пия алкохол, кафе, газирани напитки и прясно мляко. Трябваше да променя диетата си така, че тя да ми помогне да изгоря излишните мазнини (ако има такива), да елиминирам излишните течности (ако има такива) и да се справя с чревните проблеми – газове и колит (ако има такива). Това са трите симптома на затлъстяването, като първите два са с директно влияние върху теглото. Диетата трябваше да гарантира нормализиране функциите на организма ми.

Най-общо казано, качеството на хранителните продукти, които приемаме, е толкова лошо, че ни принуждава да ядем все по-големи количества, като делът на клетъчните (биологично-активни или живи) храни намалява, а се увеличават концентрираните и рафинирани храни. От това следва, че ние страдаме от недохранване и то най-вече на клетъчно ниво. Като последица от това се явява недостиг на клетъчна енергия и нарушаване на клетъчния метаболизъм, а това естествено води до интоксикация на организма. Друг много важен факт е, че хората със здрава храносмилателна система могат да получат повече от хранителните продукти, отколкото хората с проблеми в храносмилането. Затова, както храносмилането, така и метаболизмът са от жизнено значение за хората, които наблюдават теглото си.

Суровата и необработена (жива) храна произвежда повече енергия, отколкото сготвената, защото приготвянето на храната води до частично или пълно разграждане на ензимите и другите хранителни вещества. От готвената храна се образуват по-малко калории при храносмилането и метаболизма, но пък се изисква по-голямо количество жизнена енергия. Ние се нуждаем от по-големи количества храна, което означава по-голямо натоварване на храносмилателната система, а това води и до повече отпадъчни продукти. Отпадъчните продукти не са само фекалии, отделят се и много токсични вещества, а те са важен фактор при напълняването. Пълните хора не могат да елиминират или неутрализират всички токсични вещества – отчасти или напълно. Тези токсични вещества попадат в организма или с храната, или от замърсената околна среда. Те се образуват при храносмилането, при метаболизма или по време на стрес, страх или друго психическо напрежение. Ако токсичните вещества достигнат висока концентрация, те могат да станат опасни. Затова организмът се опитва да ги неутрализира, като ги складира в мастните клетки и ги „разрежда“ до поносими концентрации с вода или мастна тъкан (или и с двете). Колкото повече токсични вещества се задържат в организма, толкова повече мазнини натрупва той. Затова след мерки за отслабване без детоксикация, организмът започва да попълва отново мастните си резерви като начин на самозащита. Тази система на защита сигнализира центъра на глада, който стимулира апетита, така че да започне да се образува повече мастна тъкан. Ако няма достатъчно мазнини, се стига до задържане на вода. Ето защо отслабването на първо място представлява дезинтоксикация. Като се има предвид, че мастните клетки се развиват през първия месец след раждането, то едно прехранване през този месец може да доведе до образуване на повече мастни клетки у бебето, а оттам и до масивна фигура като възрастен. Това означава, че затлъстяването се подготвя през ранното детство, като мастните клетки първоначално са празни. Така стигаме до извода, че организмът ни се нуждае предимно от клетъчна храна, за да получи необходимата енергия и да се прочисти на клетъчно ниво. Едва ли има по-добра природна клетъчна храна от нашите Aloe Vera Gel, Aloe Berry Nectar, Bits n’ Peaches, Forever Bee Pollen и Forever Lite. Още за П р о д у к т и т е.

През 40-те дни, в които изчиствах организма си, се хранех само с плодове и зеленчуци „на корем“. Започнах с 3 пъти по 100 мл Нектар с Алое и праскови, като на 11-ия ден намалих дозата на 3 x 50 мл. Искам да отбележа, че по това време не беше излязла програмата Clean and Lean и аз се ръководех от това, което показва електронния кантар, който си бях взел специално за целта. През първите 10 дни детоксикацията бе по-бурна и съответно загубата на килограми по-бърза. След това направих едномесечен курс от 3 х 50 мл Aloe Bits n’ Peaches, който редувах с Aloe Berry Nectar. От шейка Forever Lite пиех само сутрин и вечер. Едновременно приемах Royal Jelly, Gin-Chia, Arctic Sea Omega-3 плюс Garlic-Thyme. Гарциния започнах да вземам след това.
През последвалата една година съм се старал да се храня разделно като спазвам алкално-киселинния баланс в рамките на 80-90% към 20-10%. Изборът на храна е много важен. Човек по природа е плодояден. Свикнах да се храня много бавно. Избягвам концентрираните и въглехидратни храни. Стремя се да пестя жизнена енергия чрез различни прийоми в храненето, а и не само там. Стремя се да изчистя организма си от токсини и чрез ФЛП и пиене на поне 2л чиста вода дневно. Не използвам храни и напитки, в които има Е-та (изкуствени консерванти, оцветители, ароматизатори). И най-важното – всеки ден пия Алое.“





__________________________________________
Разказ на Димитър Николов - Мениджър в ФЛП България
Източник: Бюлетин на ФЛП България

събота, 12 ноември 2011 г.

Целият свят вони!



Странно е колко много хора се оплакват, че нямат пари, а всъщност не правят нищо по въпроса да изкарат допълнителни доходи като поработят малко. 
Като че ли все се съжаляват колко са нещастни и в колко ужасна страна са се родили, как все нямат късмет и всичко действа срещу тях. 
Познаваш ли такива хора? Странно, аз също.
Има една история за един старец. Внукът намазал мустака на дядо си, докато той спял, но с онова ужасно сирене Лимбъргър, което мирише на войнишки партенки, непрани поне 2 седмици...
Дядото се събудил от ужасната воня и казал: „Леле майко, тази стая вони!" 
Излязъл в хола, за да констатира, че и холът вони. Отишъл в кухнята: „Ау, и кухнята вони ужасно!" 
Накрая излязъл навън, за да установи, че... ЦЕЛИЯТ СВЯТ ВОНИ! 
StinkМоже историята да е смешна, но когато ВСИЧКО около теб работи срещу теб и нещата ВСЕ не се получават, ти все въртиш в същия омагьосан кръг... дали не е време да се поогледаш и да видиш как е и твоят мустак?
Ако искаш да си набавиш допълнителен доход от нещо, което, така или иначе, правиш безплатно, обади се да поговорим... ВИНАГИ ИМА НАЧИН, стига да има ЖЕЛАНИЕ!

__________
За контакт: __________________________

E-mail:  Chudoto.Aloe.Vera@blogspot.com; Chudoto.Aloe.Vera@mail.bg
Skype:
Usmivka_ta

неделя, 6 ноември 2011 г.

MPD - за истински чист дом

Как да запазим питейната вода по-чиста, като подбираме препаратите.
Тест между два продукта.


_____________________________________
Видеото и превода предостави: Екатерина Благоева
Дублаж и техническа обработка: Администратор на фейсбук страницата: 
"Чудото Алое Вера" ©