Google търсене

неделя, 11 март 2012 г.

Плодовете и зеленчуците ни правят по-привлекателни

Консумирането на пет порции плодове и зеленчуци дневно придава на кожата златист отблясък, правещ ни по-сексапилни, установиха британски учени.
Жълто-червените пигменти, които придават багрите на плодове и зеленчуци като моркови, домати и манго, могат също така да променят цвета на кожата, когато бъдат абсорбирани от мастните депа в нея, констатирали експерти от шотландския университет "Сейнт Андрюс".

Те са на мнение, че похапването на само две допълнителни порции плодове и зеленчуци на ден е достатъчно за постигане на промяна в нюанса на кожата след шест седмици. Изследванията показали още, че тенът при хора, които редовно приемали големи количества от въпросните дарове на природата, се оценявал като по-привлекателен.
Ръководителите на проекта уточняват, че откритието може да стимулира здравословното хранене, като се възползва от силата на човешката суета.

И така:  Бягайте към първия "Плод и зеленчук", а ако нямате време да притичвате постоянно до там или се съмнявате в препаратите, с които са отглеждани и обработвани така жизненоважните продукти, които както разбрахме ни осигуряват и красота, FLP ни е осигурила още един сигурен начин да си ги набавим. Вижте това видео:




________________
Статия на: edna.bgа
Снимка: Getty/Guliver
Видеоклип: YouTube