Google търсене

неделя, 28 август 2011 г.

Високо пречистените Омега 3 - жвотоспасяващо средство след инфаркт на миокарда.

Уважаеми дистрибутори,

С огромна радост се запознах с наскоро оповестените резултати от първото многоцентрово изследване на омега-3 полиненаситени мастни киселини /О-3 ПНМК/ GISSI-Prevenzione Gruppo Italiano per lo Studio della Supravibenzanell Infarto Miocardico1.
В основата на съвременната кардиология са заложени резултатите от непрекъснато провеждани мащабни проучвания на лекарствени средства и методи за лечение. В 172 центъра в Италия за период от 4 години са проследени 11 323 пациенти, преживели миокарден инфаркт. Сравнени са ефектите на 1 грам дневно О-3 ПНМК с 300 милиграма витамин E дневно, поотделно и в комбинация. Резултатите са забележителни!

1. При самостоятелно приемане на витамин E не е наблюдаван лечебен ефект.

2. Има категорични статистически доказателства за ползата от О-3 ПНМК. Общата смъртност при приемалите тези мастни киселини намалява с 21% (р- 0,01).

3. Анализът установява, че това се дължи до голяма степен на намаляване на внезапната сърдечна смърт при пациентите, преживели миокарден инфаркт и приемали 1 г О-3 ПНМК дневно. Колкото по-дълго се приемат мастните киселини омега-3, толкова повлияването е по-голямо. Към края на 42-я месец намалението на внезапната смърт достига впечатляващите 60%!!!

4. Благотворният ефект се изявява още в първите месеци от приема на О-3 ПНМК.

5. Основният им механизъм на действие е намаляване на електрическата нестабилност на сърцето. Този ефект на О-3 ПНМК е уникален!
 
Както отбелязва проф. Хайнц Руп „Ние не разполагаме с друга стандартна терапия, която директно повлиява този важен механизъм за настъпване на внезапна смърт – електрическата нестабилност на миокарда.“ Когато се запознах с това проучване, бях впечатлен от факта, че за първи път несинтетично средство се подлага на толкова задълбочено, продължително, трудоемко и скъпоструващо изследване. Това е прецедент в така наречената медицина на доказателствата, която видимо се обръща към принципите на природолечението.

Форевър Ливинг Продъктс предлага ценните мастни киселини омега-3 в продукта Arctic-Sea. Нещо повече – той съдържа и полиненаситени мастни киселини омега-9, което го прави още по-ефективен. Разполагайки с данните от GISSIPrevenzione, вече предписвам на моите пациенти Arctic-Sea в доза 3 х 1 капсула дневно. Считам, че е необходимо към лечението на всички болни с исхемична болест на сърцето да се добавя Arctic-Sea.

В заключение искам да изтъкна, че изследването на GISSI-Prevenzione категорично доказва научния подход при създаването на продуктите на ФЛП. Високо пречистените омега-3: животоспасяващо средство след инфаркт на миокарда.

Данните са изнесени през есента на 2004 г. на форум на кардиолозите в София.

Д-р Димитър Карагеоргиев, кардиолог от Пловдив, Асистент Мениджър




_____________________
изображение: shkolazhizni.ru

Няма коментари:

Публикуване на коментар